первомайський харківська область

Первомайський Харківська область

Слобожанський дуатлон "Біляївка" 2021

 20 червня 2021 року, як завжди весело та бадьоро, пройшов Слобожанський дуатлон «Біляївка». Я всюди розказую що це був по рахунку 17й Слобожанський дуатлон.
Але мене вже виправили та повідомили, що все-таки - 18й. Бо то що минулого року він проходив не в Біляївці, а в Первомайському – повинно йти в загальний залік кількості.
Ну то я не суперечу.
 Бо коли воно вже губишся в кількості – то либонь вже старість, либонь – залізна стабільність. 
Минулого року пандемія ковиду підкосила не тільки бажання щось проводити масове, а і знищила зручний рух електропотягів. Тому цього року розклад заходу на пару годин змістився на саме пекло. Але це не заважило нам зібрати традиційну кількість учасників.
Так, були часи коли на старт дуатлону виходило понад 100 учасників. Але це була аномалія. Цифра учасників в районі 60 – це та кількість, яка стабільно збирається на дуатлон в Біляївці вже багато років. Так було і цього року. Лише добавилось бігунів на милю. 
Рік без дуатлону в Біляївці – це зарослі дороги, розорана традиційна траса бігового етапу. Тому прийшлось дещо міняти.
 
Поки незмінним залишається стартово-фінішна зона. Але гадаю, це не надовго. Бо в планах громади - реконструкція стадіону. Тож прийдеться десь переселитись. Я навіть знаю де, але поки не скажу. 
Але годі бла-бла-бла. Давайте вже дивитись фотки. 
Традиційно першими розкоркували стартовий створ учасники дітячого дуатлону, або як тепер модно називати - «Kids duathlon».
 
Нагадаю, це единий в Україні такий формат дитячих змагань. Колись в 2004 році ми ризикнули випустити дітвору на трасу і з тих пір їх не зупинити.
 
Нам дорослим здається що вони такі слабкі, а дистанція така довга. Насправді, дітвора з азартом круте педалі по тим ямкам та горкам, що оточують наше селище. І подають приклад дорослим – нема нічого неможливого. 
 
В цьому році самим молодшим учасником «Kids duathlon» став Марк Орєхов в віці 5 років він подолав 2 км бігу, 10 км велогонки та 2 км бігу. Звісна річ, в супроводі батька.
 
Всього на рік старшим від нього був Глеб Розумний. Який також вигуляв батька по трасі.
 
І тепер скажіть, що це дуже важко!
Я не полінився поритись в фотоархіві дуатлону і ось вам фотки з 2011 року. Ті ж самі батьки вперше вигулюють по дистанції дуатлону своїх первістків. 
 
Сплинуло 10 років. І тепер Глеб Орєхов, який в 2011 був наймолодший учасник - абсолютний переможець «Kids duathlon 2021».
 
І це в останній раз, бо за віком з наступного року він вийде вже на дорослу дистанцію. 
 
Подивимось, що через 10 років покаже нам на дистанції його молодший брат – Марк. І чи зносить за цей час свою фартову велофутболку їх батько? smiley
До речі, різниця між самим молодшим та найстаршим учасником дуатлону цього року ставила 60 років!
 
Але, це тільки на дуатлоні. Бо в забігі на Слобожанську милю брали участь куди молодші учасники. Які ще навіть ходити не можуть
 
Тому на фініш заповзали

 

У дорослих на дуатлоні все по-дорослому. Інша траса, швидкість, конкуренція. Кожного року все більше додається елемент дикої природи.

Цього року дощі заливали нас. Попри те, що все вже давно висохло, подекуди на велоетапі ще стояли величезні калюжі. А корови перетворили грунтову дорогу за селом на пральну дошку. Але такі труднощі лише додають перчинки цьому змаганню на витривалість.

Бо потім є що згадати: як було важко, але все одно фінішував!

Саме заради таких емоцій ми кожного року і проводимо Слобожанський дуатлон "Біляївка". Бо це життя. І хай воно теплиться в нашому селищі ще багато років.

Фотоальбом Дуатлон 2021

Фінішні протоколи Слобожанського дуатлону 2021

Спонсори та Організатори Слобожанського дуатлону "Біляївка" 2021

Панов Євген© червень, 2021

Comments:

Последнее обновление 23.06.21 06:56