первомайський харківська область

Первомайський Харківська область

Слобожанський Дуатлон «Біляївка» 2012

SDЦілий рік селище Біляївка живе тихим, спокійним життям. І лише раз на рік цей патріархальний спокій змінюється святковим пожвавленням. На вулицях поселення з'являються натовпи чудернацько одягнених людей з не менш чудернацькими транспортними засобами, лунає весела музика, дорослі і діти ведуть себе однаково… Це не Новий рік, не якийсь традиційний карнавал. Це - черговий «Слобожанський дуатлон»! 

У цьому році це яскраве спортивне свято, на яке збираються спортсмени не тільки з Харківщини, а й з інших регіонів України та Росії, проводилося вже у дев'ятий раз.

Це вже стало настільки звичним явищем, що місцеві собаки на спортсменів у цей день вже не гавкають. З впевненістю можна констатувати факт – Біляївка, це столиця українського дуатлону! А як швидко сільчани звикли до нового слова "дуатлон" - можно почитати тут.


За ради ж чого збираються усі ці люди у невеличкому селищі Первомайщини?

Усе просто – змагання з дуатлону це не тільки нагода визначити найкращих, та найспритніших спортсменів, це й можливість випробувати себе на витривалість та нагода поспілкуватися з друзями та однодумцями.


transit

 А завдяки «батькові» та постійному організатору цього спортивного заходу Євгену Панову та його друзям-одноклубникам, ці змагання перетворюються на справжнє свято! Свято спорту та здорового способу життя!


parad

 
 Головним же «блюдом» цього святкового столу звісно є безпосередньо самі змагання з дуатлону, тобто: біг, потім велоперегони і знову біг. Три етапи з двох видів у одному змаганні!

І традиційно першими на старт вийшли діти, їх дистанція складалася з бігу  на 2 км. Потім велоперегони 8 км. І на завершення знову - 2 км. біг.


child

  Така дистанція далеко не кожному дорослому до снаги, та діти впевнено та завзято впоралися з цим завданням. Навіть невеличкі аварії та негаразди з веломашинами не зупинили учасників змагань. А у кого не було велосипеда мали можливість прийняти участь у спортивному святі пробігши традиційну «Слобожанську милю».

Учасники цього забігу і стали першими фінішерами змагань.


run
 Особливо приємно було бачити на дистанції разом з маленькими дітьми їхніх батьків – що може краще єднати дорослих та дітей і що може бути ефективніше ніж особистий приклад здорового способу життя! Мабуть у майбутньому треба запровадити нову номінацію у нагородженні – сімейну!


velo

  
  Майже годину змагалися діти і активно вболівали за них дорослі. До речі у цьому році здається встановлений рекорд кількості дітлахів учасників змагань з дуатлону.


t1

Це дуже приємно ще й з огляду на те, що нікого приймати участь у цих перегонах ніякими циркулярами ніхто не забов”язував – усе тільки за власним бажанням! (Ну хіба що батьки когось принудили…)


22
  На жаль, традиційно невелика кількість учасників змагань з сел району. Тут і відсутність у більшості інтернету (реклама змагань і вся інформація про дуатлон була на нашому сайті). І складнощі з транспортом - не дуже просто з одного села потрапити до іншого, та ще й з веломашиною. А були часи коли серед переможців та призерів змагань були й мешканці того ж селища Біляївка…


mama

Після фінішу дітлахів, коли червнева спека досягла свого апогею , стартували дорослі спортсмени. До речі,  у цьому році, порівняно з попередніми трьома, спека була вже й не така екстремальна. Взагалі погода була досить комфортна – всього якісь +30°С у тіні.  Хіба що, на деяких відрізках велодистанції трохи дошкуляв вітерець…


run2


  Дорослі змагалися на трьох дистанціях:

- «крос-кантрі», чоловіки: 6 км біг + 20 км велоперегони по сільській місцевості та 2 км біг.

- жіночий дуатлон:  6 км біг + 18 км. велоперегони по шосе, та 2 км біг.

Та для самих витривалих, так званий

- «довгий дуатлон»:  8 км біг + 36 км велоперегони по шосе, та 3,5 км біг.

До реч,і завдяки цій дистанції. «Слобожанський дуатлон» у Біляївці є одним з самих довгих в Україні!

Крім того,  змагання проводилися також у естафеті.  Що дало змогу позмагатися тим, хто не вміє пересуватися веломашиною, чи дуже лінується бігати.

start

Взагалі більшість спортсменів не переймалися тим чи стануть вони призерами змагань. Більшості було приємно та цікаво випробувати себе на міцність та витривалість. А переможцями стали усі хто знайшов у собі сили вийти на старт – вони перемогли свою лінь та тих, хто залишився на дивані біля обридлого за зиму телевізора.


pp


  Дорослі ж спортсмени віком від 15- ти до 70- ти накручували кілометри дистанції з не меншим завзяттям ніж дітлахи. Що в котре доводить, що у душі спортсменів дитячого значно більше ніж у інших їхніх однолітків і це мабуть дуже гарно!


dua

 Загалом 10 червня 2012 року в Слобожанському дуатлоні в Біляївкі прийняли участь 84 людини - дорослих та малечи, спортсмени та аматори.


relay
 Що ж стосується мотивації змагань, то у кожного вона була своя – хтось намагався поліпшити минулорічні показники, а хтось змагався з своїми традиційними суперниками. І судячи по обличчям фінішуючих кожен придбав свою частку задоволення!


finish

   
Ну і традиційно спортивне свято завершувалося веселою церемонією нагородження, головним спонсором якої став міжнародний триатлон «Слов”янська хвиля»!


winners

До речі остання хвиля відбулася тиждень тому і наші «Стайєр – Атлоновці» також приймали участь у триатлоні, а деякі після цього змагалися й у біляївському дуатлоні.


kk


Ну і на завершення ще раз велика подяка усім спонсорам, тим хто не байдужий до спорту та здорового способу життя.

Цьогоріч меценатами Слобожанському дуатлону стали (традіційно):

-          Сім’я Артеменко - Олександр та Інна, с. Біляївка

-          Ткаленко Олександр, м.Первомайський

-           Сидорук Альона, м. Первомайський


artem

Шана цим справжнім патриотам нашої "малой родини". Мабуть потрачени їми на дуатлон кошти можно було би "сховати у скриню". Та хіба отримаєш з "схованними грошами"  ту подяку від земляків - за свідомість та життеву мудрість, адже, "Не в грошах щастя", а в усміхненних, щасливих емоціях участників слобожанських змаганнь, та доброй пам"яті від нащадків за збереження культурних та спортивних традицій рідного краю.

Подяка районному відділу культури за музичне супроводження змагань. Та щира подяка усім хто допомагав в організації цього спортивного свята та безпосередньо приймав у ньому участь, чи то у якості спортсмена, судді чи просто вболівальника.

Спасибі усім!
 
Сподіваємося що ювілейний, десятий «Слобожанський дуатлон» у наступному році, не зважаючи на усі негаразди, таки відбудеться на традиційно високому рівні, де пройдуть змагання покаже час, можливо дуатлон переїде до якогось з сусідніх районів, бо у нашому, Первомайському, в цьому році навіть не було кому з ДАЇ чергувати на автомобільному шосе, коли змагалися діти та дорослі. Чергували своїми силами. На щастя обійшлося без надзвичайних ситуацій. Кажуть усі працівники ДАЇ були мобілізовані на Євро 2012.

Ну да це, справа майбутнього, як то кажуть: поживемо – побачимо!


fin

Протокол Слобожанского дуатлона "Беляевка"

СКАЧАТЬ

Полноэкранное слайд-шоу фотоальбома Слобожанского дуатлона

Фотоальбом Слобожанского дуатлона "Беляевка"

Comments:

Последнее обновление 13.06.12 13:14  

Комментарии 

 
0 #1 Юля 12.06.2012 18:30
Всем привет! Атмосфера на дуатлоне, как всегда, дружеская, спортивная! Получила: удовольствие от общения с людьми, которых давно не видела, массу новостей, впечатлений, положительных эмоций, а также несколько сгоревших участков тела. Отличные фото, при их просмотре как будто все переживаешь заново. Всем спасибо, удачи и новых спортивных побед!
 
 
0 #2 Карась 12.06.2012 20:13
Чюдово розважились !
Приэмно було побачiти на данному святi товаришiв з якими давно не зустрiчявся .
Дружня атмосфера змаганнь та щiрi посмiшки друзiв з словами пiдтримки надихали на як найшвидше подолання дистанii .
 
 
0 #3 Карась 12.06.2012 20:18
пiсля змаганнь шановний " ip " традицiйно пригощяв смачнющiм пловом .
так з цiкавою розмовою i не помiтили як на вулицi почяло сiрiти .
Ну чому ж такi моменти пролjтають так швидко ?
Еееех свято вийшло на славу !!!
 
 
0 #4 IP 12.06.2012 20:44
Товарищи, имейте совесть! Я тоже хочу участвовать в таких праздниках!
А то приехали два мордоворота из Борок - отобрали у меня оба велосипеда.
Потом ещё какой-то крендель из Харькова кроссовки с меня снял на старте.
А закончилось всё тем, что после всего завалила ко мне домой банда и за час сожрал двухнедельный запас плова.
Ну и где справедливость? Дайте и мне побегать-покататься, чтоли!
 
 
+1 #5 Красовелло 12.06.2012 21:40
 
 
0 #6 Карась 13.06.2012 09:56
да Коля у нас до любоi справи пiдходе творчьо .
Порадував статтею !
Всетаки роль козака на " этно празнике " розбудила в ньому украiнське корiння .
Мож Олексiйовичя теж в вишиванку одягнути та вуса заставити вiдростити ? :-)
Хоч тодi забуде москальську мову i заговоре нашою рiдненькою украiнською :-) :-) :-)
 
 
0 #7 Толстый 14.06.2012 09:28
Коля молодець, що написав рiдною мовою!!!!
СЛАВА УКРАIIHI

Шановний IP я теж думав що буду тiльки учасником, але доля розпорядилась iнакше,

взагалi все було суперово и "четко!" cправжнiй спортивний празник!!!!!