первомайский харьковская область

Первомайский Харьковская область

Iron Cowboy

 Трохи розкажу про крутого хлопця з Амеріканщини. Бо трапилось на очі інформація про те, що дехто на прізвисько "Залізний Ковбой" у США, у штаті Юта день за днем долає залізні дистанції. Прямо зараз.

Тож закортіло трохи побільше розізнати про цього чудакуватого камікадзе.

Полистав різні сайти-вікіпедії-ютуби, щось там напереводив собі. То й вирішив з вами поділитись.

Не буду дослівно все переводити, а впихну все у короткі тези:

- мужика звуть Джеймс Лоуренс

- народився в Калгарі, штат Альберта (Канада). Зараз живе в штаті Юта (США)

- має дружину, та п'ятеро(!) дітей: чотири доньки та сина

- у юнацтві займався рестлінгом (боротьбою), був чемпіоном провінції

- у 23 роки переїхав у США

- у 2005 році, у 28 років вперше взяв участь у спринт-тріатлоні

- навчився плавати самостійно. Дуже полюбляє велоїзду

- перший Ironman подолав у 2008 року

- у 2010му поставив мету стати рекордсменом по кількості подоланих напівзалізних дистанцій за рік. За 30 тижнів подолав 22 залізні половинки у США та Канаді. Під час реалізації свого проекту він попутно збирав гроші на будівництво дамб в Африці. Акція мала назву «Tri and Give a Dam». Його досягнення було внесено у Книгу рекордів Гінесса

- у 2012 року поставив за мету  встановити світовий рекорд по кількості подоланих за рік залізних дистанцій. За рік він подолав 30 залізних тріатлонів  у 11 странах, з середнім часом 12 годин.  Це досягнення також занесено у Книгу рекордів Гінесса. 

- Джеймс отримав прізвисько "Залізний ковбой" за те, що завжди біг марафон у барвистому ковбойському капелюхі з малюнком, вибраному для нього перед кожною гонкою його чотирма доньками. Вперше це сталося в його рідній Канаді, коли його сім'я сказала, що їм важко помітити його на перегонах. Джеймс жартома сказав, що він буде носити ковбойський капелюх, щоб побачити його. Його дітям сподобалась ця ідея і так народилася традиція.

- Майже відразу після свого рекорду 2012 року,  Джеймс поділився з жінкою новою ідеєю зробити 50 тріатлонів у всіх 50 штатах, за 50 днів.  Сім'я поставила карту США у вітальні і ідея стала сімейним планом. Планування логістики 50 гонок у 50 штатах було непростим подвигом. Джеймс провів майже цілий рік, картографуючи всі маршрути для своїх плавань, велосипедів та бігів. У нього були люди на місцях у всіх 50 штатах, які зголосились допомогти йому у здійсненні плану.

- Новий проект 50-50-50 розпочався 6 червня 2015 року на Гаваях і завершився 25 липня цього же року у Юті. За 50 дней він 50 разів подолав залізну дистанцію у 50 штатах США, з середнім часом 14,5 годин. Тобто кожен день він пропливав 3,86 км, проїжджав на велосипеді 180,25 км і пробігав 42,195 км! 

- Протягом усієї пригоди Джеймс та сім'я збирали гроші для Фонду харчування Джеймі Олівера з метою створити обізнаність щодо ожиріння серед дітей. На сьогоднішній день вони зібрали на фонд майже 100 000 доларів.

-  Кожен день протягом усього Ironman-туру«Залізний ковбой» поглинав приблизно 8 500 калорій, причому половину з них - безпосередньо в ході гонки. Між запливом і велогонкою він зазвичай їв яйця і картоплю, а під час їзди на велосипеді - сендвічі. Спав Джеймс всього по 4-5 годин на день, але він навчився відключатися на кілька секунд під час велосипедних етапів, і так відновлював сили. Одного разу він, правда, з велосипеда впав, але серйозних травм уник

- Протягом наступних п’яти років після проекту 50-50-50 Джеймс катався на гірському велосипеді до вершини гори Кіліманджаро, пробіг 235 миль по Греції, змагався у тріатлонах серії Xtreme по всьому світу та проїхав чемпіонат світу Xtri у Норвегії.

- Він також брав участь у телевізійній світовій прем'єрі "Найважчої гонки у світі" - десятиденної пригодницької гонки через безлюдні джунглі

- Зараз Залізний ковбой реалізує свій новий проект:  залізний тріатлон протягом 100 днів поспіль, з 1 березня 2021 р. по 8 червня 2021 р. 140,6 милі на день, протягом 14 тижнів, загалом 14 060 миль.

-знов таки, під час цього проекту збирае кошти для якойсь організації яка бореться з дітячим рабством

Слідкувати як розвиваються події у Джеймса можна на його сторінці у ФБ або на його сайті

Comments:

Последнее обновление 13.03.21 08:51