первомайський харківська область

Первомайський Харківська область

Біг для всіх 2020

 19 вересня 2020 року відбулася подія, яку усі ми чекали рік. Звісно, це наш легкоатлетичний пробіг "Біг для всіх" у центрі міста Первомайський Харківської області.
 
Пробіг проводиться безперервно з 2003 року.  Але лише у цьому році організатори мали сумнів: "А чи треба його проводити?" Бо епідемічна ситуація у світі зовсім не покращилась з того моменту, як навесні оголосили про всесвітню пандемію короновірусу. Але мабуть від очікування "кінця світу" стомились усі. Тож, варіант, традиційно зібратись та пробігти "перед смертю" - була чудова ідея. Сидіти на дивані та тремтіти від страху перед невидимими вірусами  всі стомились.
 
  До речі, наш клуб з весни провів усі традиційні  масові заходи: трейл, дуатлону, тріатлон, хс-тріатлон, велотур. І якось не чутно, щоб хтось після цього підхватив корону. Хіба що на якомусь трекі у Strava. Мабуть той у кого легені треновані менше вразливий до будь-яких вірусів та бактерій.
 
Але  мова не про це. А про те, що пробіг цього року проводився у  особливий період історії людства. Тим не менш, якість події зовсім не змінилася. А навпаки, у деяких моментах підвищилася.
 
 Завдяки спонсорам були надруковані якісні номери учасників які залишились на згадку кожному хто прийшов на старт. Завдяки участі у пробігі людей з особливими потребами - на інвалідних візках, перед фінішною зону нарешті з'явився мобільний пандус. Це дало змогу організаторам більш якісно облагородити ту бетонну срамоту, яка облаштована перед будівлею  міськради. Тож фінішні фотографії стали ще яскравіше. 
 
 
 
 
 
 
Через заходи перешкоджання розповсюдження Ковід був змінен розклад стартів пробігу. Старт на 2,5 км відбувся на півгодини раніше, чим основний забіг на 5 та 10 км.
 
 
 
 
До речі, без рекордів не обійшлося. 
По-перше, були розібрані усі номери забігу на 10 км. Тобто, "десятка" побила рекорд масовості за усі роки. 
 
 
 
 
 
 
По-друге,  загальна чисельність учасників забігу на 5 та 10 километрів переважила по масовості забіг на 2,5 км. Мабуть, народ вже не вважає коротку дистанцію якимось важким іспитом. Тож легко реєструється на більш довші дистанції: "Дайте дві!" Це гарний тренд.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ну и головне. Основний забіг на 10 км виграв первомаєць Кирило Седих! Та ще й з потужним відривом від переслідувачем. Річ у тому, що місцеві бігуни у забігу на 10 км вигравали лише раз. У ті роки, коли традиція "Бігу для всіх" тільки-но починалась. Тобто 17 років тому! Усі остальні рази на "десятці" перемогли приїжджі бігуни. Тож вважаємо свято удалось на усі 100!
 
 
 
Ну і нарешті довгоочікуваний офіційний фотоальбом подіі на більш ніж 700 фотографій.
 
 
 
 
 
 
 
 
Свято бігу на Первомайщині відбулось завдяки підтримці спонсорів та партнерів.
 

При поддержке Городского Головы Бакшеева Н.Н.

 

Главный спонсор

Партнёры

 

 

Финишный протокол

Фото альбом организаторов

 

 

 

Comments:

Последнее обновление 23.09.20 20:11