первомайський харківська область

Первомайський Харківська область

Київський півмарафон

x_9d73f7c1В пам'яті ще свіжі спогади про жовтневий Київський марафон  на котрому мені пощастило побувати. І ось - травень,  природа повністю прокинувшись від зимової сплячки наповнила яскравими кольорами світ.

Тут нам і червоні тюльпани котрі яскраво-червоними фарбами розбавили зелену ковдру різнотрав'я. Білі, неначе в снігу, вишні та  абрикоси. Ну і звичайно ж – каштани, котрі вкрились свічками із білосніжних квітів. Чудовий час для проведення побігушок. А якщо вони проходять в Києві (котрий асоціюється з  квітучими каштанами) та ще й старт на головній вулиці країни, на них неодмінно треба було побувати.

І ось 8 травня – «Київський півмарафон».

Як завжди, я і Дуба купуємо квитки на свій улюблений 343 потяг «Харків-Житомир», і прямуємо підкорювати столицю.

Компанію нам склав  Панов Євген, котрий прямував з Москви  на все той же півмарафон.

На реєстрації зустріли ще одного харківського спортсмена Олега Назаренка, котрий розбавив наші серйозні розмови жартами.

8

До речі, реєстрація пройшла не так як завжди, вся процедура зайняла секунд сорок, ніяких черг, ніяких тупих запитань та ідіотизму з мед. довідками і іншої бюрократії, за що організаторам - велике дякую.

Переодягнувшись зустріли ще харків'ян, добре нам відомий КЛБ «Родник»,  також прибув на це свято спорту.

2

Ну і на старт.

3

Побігли.

Кілометрі на другому догнав  шкутильгаючого Панова Євгена, котрому пощастило стартувати поруч з двома суперлюдьми, З супермоделью, та суперспортсменом (кращім  марафонцем СНД) - прізвище звичайно ж не пам'ятаю.

5

Ну а мені пощастило ще більше - я стартував з суперДубою.

4

Згадуються слова Лишенко Олександра «Пыл  резвых чайников, остудила первая горка». І дійсно на першій гірці швидкість чайників упала, а друга гірка їх просто вбила, і як завжди починаєш обганяти це стадо пачками.

391

Біглося легко і весело. Радувала погода, сонечко світило але не жарило. Вздовж маршруту розквітали каштани котрі наповнили своїм ароматом повітря. Радувала архітектура вулиць по котрим проходила траса забігу. Тут і грандіозні новобудови такі як «Парус» виблискували скляними стінами, і їхні сусіди старожили місцевого будівництва. Пробігали біля секретаріату Президента, навпроти котрого розташувався так всіми розкритикований «Будинок з химерами». Не знаю як кому, та особисто мені він сподобався.

Останній кілометр дороги пролягав по бруківці, та ще й бігти треба з гори . Це для мене була мука! Ненавиджу бруківку!

Ну і так чотири кола

08052011417

Все фініш!

Молодці.

Затарююсь халявними бананами і солодкою водою, чекаю інших. Хвилин через 10 з'явився Дуба, а одразу ж за ним добіг Назар.

6

7

08052011421

Протоколи Київського півмарафону

Помившись і перевдягнувшись пішли з Дубою гуляти містом, а Євген залишився з київськими товаришами.

Ну і куди поїхати? А поїхали в Києво-Печерську лавру  та в музей ВВВ. Ну і «Сказано - сделано».

Треба сказати що я для себе зробив один важливий висновок «Ноги моєї більше не буде в лаврі». А знаєте чому? А тому що пам'ятник архітектури, історичну пам'ятку, духовний центр України перетворили в місце для заробляння грошей на довірливих прихожанах. Лавра зараз стала чимось на кшталт луна-парку. Дядечки в чорних рясах і з крестами (звичайно ж не алюмінієвими) по кілограму та ланцюгами в палець товщиною катаються на авто які коштують як всі Борки з четвертю Першотравневого, і т.д. Сотні церковних лавок із  спекулянтами, і вхід в кожне приміщення 20 – 25 гривень, дивно як це в них ще пиво не здогадалися продавати. Виходить так, якщо віруюча хоче відвідати храм, а в неї немає грошей, то м'яко кажучи: «Гуляй дядя». А так звані патріархи, ходять в золоті з ніг  до голови вважають себе святими зверх людьми і мають купу прислуги. При цьому вони звичайні люди з ручками і ніжками, з хворобами і триразовим харчуванням.

Ось прогулянка музеєм Великої Вітчизняної Війни сподобалась більше. Масштаби бойових дій котрі проводилися під час форсування Дніпра вражають. Слава Радянським Воїнам котрі ціною власного життя захистили нашу батьківщину.

І ось годинник нагадав ,що час бігти на потяг.

До побачення Столиця………….!

Хочеться дати пораду товаришам спортсменам. Не подорожуйте ніколи в компанії Дуби і Жені. ВОН? ВАС ЗАМОРЯТЬ ГОЛОДОМ!!!!!!!!! Як же мені не вистачало Толстого з картоплею, салом та копченими курьми;))))

Фотосесія з Київського півмарафону від Елени Введенської

Comments:

Последнее обновление 16.05.11 22:22  

Комментарии 

 
+1 #1 Красовелло 16.05.2011 23:02
Читаю, и мысленно рисую образ автора, такого себе "парубка" в вышиванке и кроссовках, с торбой сала за плечами. Статьи на укр. мовi на нашем сайте... даже не мог представить))) Аффтор, Пиши исчо! Зачет.
 
 
0 #2 IP 17.05.2011 06:25
 
 
+1 #3 Петрович 17.05.2011 06:48
Молодцы,здорово ! Понравилось сравнение Лавры с Луна-парком--это точно! Церковь давно стала бизнесом. Когда в храме висит прейскурант на услуги, как в парикмахерской или химчистке, то вы меня извините...
 
 
0 #4 Карась 17.05.2011 06:58
 
 
0 #5 Карась 17.05.2011 07:07
Так познайомились з хорошою дiвчиною (яка так любьязно проводжала нас на старт i зустрiчала на фiнiшi )
вiдредактуйте якщо э що добавити .
Тимпаче ви казали що хочете до цього прикрiпити (отчёт) з Московського пiвмарафону на котрому напередоднi побували. Дуже цiкаво ознайомитись з ним , i з вашими враженнями.
 
 
0 #6 Красовелло 17.05.2011 09:09
Цитирую IP:
Шо за бред? Хочешь сказать, что вам с Дубой не хватило той пары конфет, что я выдал вам утром к чаю?

Цитирую Карась:
Ви не зрозумiли що це жарт ?


Кажется Карасик, здесь ты что то не розумиешь. Наверное IP мало смайликов поставил, или ты после ночной смены читал...сурьёзный такой 8) Много он вам еще конфет дал с Дубой, надо было одну на двоих)))
 
 
+1 #7 IP 17.05.2011 10:19
Цитирую Красовелло:
Кажется Карасик, здесь ты что то не розумиешь. Наверное IP мало смайликов поставил, или ты после ночной смены читал...сурьёзный такой 8) Много он вам еще конфет дал с Дубой, надо было одну на двоих)))

Это последствия "асфальтной болезни"... Будет бегать ещё больше - будет тормозить ещё активней)))))) Ты там уреж ему пайку на Зазимье до пол-конфеты))))

Эх, Карась-Карась...
Вот сидит сейчас Настя в своем душном киевском офисе, читает статью и думает: "Вот так всегда... Приехали, поматросили... Нажрались "халявных бананов", поорали: Почему медалей нехватило! и уехали... Даже в статье меня не упомянули... А я ведь их ТАК ждала(((((("

Я-то конечно напишу, и про чаривну дивчину, и про супермодель и про суппермарафонца и много ещё про чего... Что мне ещё старику делать-то, как не писать про это))))
 
 
0 #8 Константин 18.05.2011 01:06
...подтверждаю, Настя ждала!!!
Особенно пана Панова!!!
 
 
0 #9 Карась 18.05.2011 05:13
так нiхтож не споре
чекала !
 
 
0 #10 postman31 18.05.2011 06:57
привіт.
о так, гірка була нічогенька собі, на четвертий раз вже якось і не хотілося туди.
як вам організація траси? більше сподабалася зараз, чи на марафоні?
мені здається, на марафоні було менше проблем з транспортом, ні цього разу...
 
 
0 #11 IP 18.05.2011 07:48
Цитирую Константин:
...подтверждаю, Настя ждала!!!
Особенно пана Панова!!!

Цитирую Карась:
так нiхтож не споре
чекала !

Вот уже теплее...
Может и ждала меня больше, потому что старики более внимательней относятся к таким моментам)))) Это у молодежи в голове одно - быстрей пробежать, побольше умудохаться на дистанции, а остальные мысли заняты - "картоплей, салом и копченими курьми"))))))
Я вот чувствую, народ читает и думает: "Ну давайте уже чтоли побыстей фото "чаривной дивчины" выкладывайте!"
А фиг вам - надо было ехать самому на Киевский полумарафон, чтобы видеть. А Карась был занят фотографировани ем Дубы, себя и остальных бегущих в труселях))))) Остальные мысли были, опять-таки - о "картопле, сале и копчених курах"))))))

Цитирую postman31:
привіт.
о так, гірка була нічогенька собі, на четвертий раз вже якось і не хотілося туди.
як вам організація траси? більше сподабалася зараз, чи на марафоні?
мені здається, на марафоні було менше проблем з транспортом, ні цього разу...


Горка была крутая, некоторые инвалиды-колясочники даже не могли выехать сами на неё - помогали бегуны.
Машин стало побольше после второго круга, но мне особо не мешали. Скорее я им, т.к. милиция держала их строго.
 
 
0 #12 Карась 18.05.2011 09:05
менi також автомобiлi не мiшали
мiлiцiя сумлiнно виконувала поставлену задачу а водii котрим удалось прорватись на трассу пробiгу завжди збавляли швидкiсть. так що мене цей момент абсолютно ненапрягав.
гiрки сподобались !!! я був до них готовий i вони менi допомогли обiганяти на пiдйомах тих хто на прямих дiлянках залишав мене позаду.
 
 
+1 #13 Карась 18.05.2011 09:17
а що до того де бiльше сподобалось на жовтневому марафонi чи на травневiй половинцi? що вiдповiсти ?
скрiзь сподобалось . в мене немаэ жодного зауваження що до органiзацii марафону та половинки ! все було просто супер ! з радiстю приiду ще !
 
 
0 #14 Константин 18.05.2011 22:59
Спасибо, за отзывы!
Приезжайте ещё!
Всегда вам рады!
А мы постараемся побольше исправить косяков которые вы не заметили, и улучшить атмосферу мероприятий!
 
 
0 #15 Константин 18.05.2011 23:02
А будет участников 1000 и больше (на основной дистанции), трассу такую нарисуем аж закачаетесь, слава Богу красоты и горки в Киеве есть!)