первомайський харківська область

Первомайський Харківська область

Пробег "Встреча Друзей - 2012"

meetfriendsЧтобы молодость продлить,

Не бояться старости,

Не болеть и не хандрить,

? не знать усталости,

Чтобы сон и аппетит

Был всегда отменный,

Чтоб иметь цветущий вид -

Сделайтесь спортсменом!

(с) Ольга Фадеева

Вже декілька років поспіль наш клуб у кінці серпня традиційно їде в славне містечко Слов’янськ, яке люб’язно зустрічає людей закоханих в біг, тих, хто веде активний та спортивний спосіб життя. І весь цей захід має назву – «Встреча друзей».

Найприємніше те, що він насправді і є саме такою зустріччю.
От чесно, люблю я цей старт! Чому? Та й сам не знаю… Наче й дистанція не моя – всього 5 км. І добиратись «за тридев’ять земель» теж не дуже зручно. А все ж тягне мене якась невідома сила туди.
Хоча стоп… Знаю!
Тягне мене туди чарівна товариська атмосфера, хочеться знов і знов переживати такі приємні моменти. Організація цього свята спорту завжди відмінна. Все продумано до найменших дрібниць і це радує.

Ну, і ось червоний автомобільчик везе групу Стайератлоновців на зустріч до пригод. У кожного свої цілі та плани на цей старт.
Кірюху Сєдих Олексійович відправив за перемогою (так-так, нас цікавить лише перемога).
Віталік Тимченко повинен покращити свій тогорічний результат.
До речі, хлопцям після свого старту треба пробігти заминку (якихось нещасних 5000 м:)) в загальному чоловічому старті.
Настя Кубракова націлена на вдалий фініш (так як даний старт являється дебютним в її житті) на дистанції 3 км.
Для Євгенія Панова та Юрія Розторгуєва ціллю є вдалий фініш на дистанції 5 км, отримати від цього неймовірне задоволення та, якщо пощастить, показати вдалий результат.
Про все це більш детально.

Ранок. При світлі ліхтарика приводжу автомобіль до охайного вигляду та вирушаю збирати по домівках учасників подорожі. Перша зупинка – м. Південний, де чекаючи на Настю я й зустрів світанок та помилувався першими промінчиками сонечка. Далі – Первомайський та Біляївка, де забирав сонні тіла інших учасників. І ось вже у повному складі ми «летим на крыльях ночи»:):)
Недовга поїздка розбитим автошляхом і ми вже в’їжджаємо в Святогірськ де й зупиняємось для того, щоб відвідати Святогірську лавру на яку відкривається дивний краєвид.

 

1

Стоячи біля пам’ятника «Артему», в котрий раз впевнився в тому, що нам дуже пощастило жити в такому мальовничому краї. Саму лавру мі звісно теж відвідали, але я утримуюсь від опису для того, щоб не розпалювати міжрелігійний конфлікт.

6

8

9

17

І ось Слов’янськ, який зустрів нас дзвінким голосом спортивного коментатора Василя Хандоги, який лунав звідусюди.

15
Недовга прогулянка центром міста, перекритого для руху автотранспорту та подарованого на один день легкоатлетам, і ми вже відправляємо своїх перших учасників Кірюху та Віталика, яким треба подолати дистанцію у 500 м.

10

Хлопці виходили на старт з гідно піднятою головою та виглядом бувалих ветеранів:):)
Ну, і побігли!
Через декілька хвилин, зустрічаємо переможця! Хто ж це? Правильно – Сєдих Кирил. Мо-ло-де-ць!

11

 
А ось і Тимченко з вічною посмішкою на обличчі добігає останні метри. Ну що казати? Молодці!

12

 
Та час летить невпинно і Настя з кожною секундою хвилюється все більше й більше. Ех, як же мені це знайомо… У всіх нас був колись перший старт. Ось і Настя натхненна нашими розповідями, готується зробити перший крок, який, я сподіваюсь, стане початком довгого шляху. Хвилювання – пусте! На мою пропозицію пробігти поруч вона відповідає категоричним «Нет!». Це її старт, її бій. І в підкоренні дистанції Настя не потребувала допомоги.
На старт… Марш!
З перших кроків Настя взяла непоганий темп для людини, яка почала бігати місяць назад. На другому-третьому кілометрах він, звісно ж знизився, але вона, як справжній воїн, боролась з своїм болем та втомою. Фініш – радість, щастя! Побачивши фінішну арку, Настя вже не бігла, а летіла до неї.

3


Попри все, я вважаю, що ти зробила подвиг. В першу чергу для себе. Хай і не першою прибігла, а все ж таки перемогла, перемогла найголовнішого свого супротивника, саму себе.

4

 
  Кожен, хто виходить на старт – вже переможець. Не зважаючи на те, яким фінішує.
Процитую слова відомого боксера Евендера Холіфілда: «Занимаясь спортом всю жизнь тебе не о чем жалеть, даже если ты не стал чемпионом мира, ты всё равно стал лучше, чем был».

16

 
  Ну, і ось останніми виходять на старт чоловіки, дистанція 5 км. Майже всі знайомі обличчя: ось Петрович розминається (думаю хоч би перше коло в його темпі пробігти); а ось і Панов з кимось розмовляє просуваючись в перші ряди для того, щоб зайняти своє місце в біговому пелотоні. Ееех, все як завжди, як вдома.
Основна маса – це наші молоді ветерани, які будь-якого молодого та зеленого заткнуть за пояс.
По дорозі до Слов’янська Панов розповів історію з першого дуатлону, який виграв ?гор Гримайло. Так от, після фінішу хтось з молоді казав йому: «Євген Олексійович, я й не думав, що той «дідок» так на велику вкручує, в мене не було жодного шансу його наздогнати». До чого це я. Де зараз ця молодь? А той «дід», який 10 років тому так вкручував – зараз, вкручує ще краще, а бігає й того швидше. Безмежно поважаю наших ветеранів!

13


На старт. Марш!

17


  З традиційним «Ура!!!» починаємо бігти. Придивляюсь і… ось він, ось той, хто по дорозі до Слов’янська казав мені, що зараз у нього, нажаль не вистачає часу для повноцінних тренувань. Ось він – попереду. Здогадались хто? Звісно ж – Євген Олексійович. Оце думаю, якщо ви без нормальних тренувань так бігаєте, то що ж буде якщо…? Жах:):)
  Ледве наздогнав на третьому колі Євгена, при цьому так наковтався повітря, що ефект «свіжості морозного повітря в легенях» тримався ще дуже довго.
Фініш! Ура! Добігли! План виконано, товариші пролетарії:)

4


  Залишилось найприємніше – церемонія нагородження, перед якою був святковий концерт з художніми номерами в виконанні місцевої творчої молоді.
Ми з нетерпінням чекали на нагородження нашого одноклубника Кирила, який зайняв перше місце на дистанції 500 м. От якби йому ще говорити навчитись:):) коли ведучій простягнув йому мікрофон для того, щоб Кірюха, як переможець сказав декілька слів, він обмежився коротесенькою фразою… Ех… Толстий, навчив дитину «поганому»:):):) Жартую!
Кірюха, ти бігай, а говорити ми за тебе будемо:)

5


По дорозі додому все ж таки вирішили, перший раз за декілька років, зупинитись на солоних озерах, щоб поплавати та «на халяву оздоровиться», ну і смачнючій кавунчик привезений зі Слобожанщини з’їсти.

6

Фото на пам’ять і до зустрічі через рік. Бувай, Слов’янськ!

14

Організатором, дякую за свято.
Друзям, дякую, за те, що скрасили це свято.

2

Більше фото з поїздки до Слов′янська

 

Comments:

Последнее обновление 28.08.12 13:16  

Комментарии 

 
+1 #1 Красовелло 28.08.2012 13:46
 
 
+1 #2 Петрович 28.08.2012 14:22
Да, отличный старт! Бежалось легко, с настроением. Еще не могу не сказать об одном-- наш земляк, лозовчанин Эдик Турубанов выиграл в категории 70 и старше. Пример спортивного долголетия для всех нас! Прикольно другое-- дедок,занявший в этой же группе второе место, приходил требовать у Эдика документ, и неуспокоился пока не увидел паспорт с датой рождения. После этого предлагал Эдику деньги за кубок! Бывают и такие перегибы!
 
 
0 #3 Красовелло 28.08.2012 14:40
Цитирую Петрович:
После этого предлагал Эдику деньги за кубок! Бывают и такие перегибы!

Опупеть!!! Может ему для отчета в сельскую раду)) Я бы на месте Эдика загнал бы, но по дороже, а на вырученные, че нидь полезное приобрел бы. Пора пожалуй свой хлам возить по сарикам и распродавать))
 
 
0 #4 antorex 28.08.2012 16:43
Настю поздравляю с первым беговым стартом! Действительно, в каждом ежегодном отчете из Славянска вижу новые лица. Это прикольно, но возникает вопрос: "Неужели, чтобы запустить нового бегуна, надо ехать за тридевять земель?" :)
Предлагаю на нашем пробеге учредить маленький неформальный призовой фонд за лучший дебют. Дебютантов номинировать заранее из числа тех кто точно никогда нигде не светился. ;)
 
 
+3 #5 Алёна. 28.08.2012 17:07
А чего эт учредить маленький неформальный призовой фонд ??? Предлагаю и большой, и вкусненький!!!
 
 
+1 #6 Красовелло 28.08.2012 17:17
Цитирую Алёна.:
Предлагаю и большой, и вкусненький!!!

Согласен. На одну чашу весов дебютант, на другую - призовой фонд. Фонд будет находится в полевой кухне)) Хотя, кое кого можно и не взвешивать, а отдавать всю кухню сразу ;-)
 
 
0 #7 IP 28.08.2012 17:44
Много лет уже езжу на "Встречу друзей!" - всякий раз делаю это с удовольствием. Спасибо Жене Сиротину и его команде за праздник и возможность, как минимум раз в год посетить Славянск, даже несмотря на то что добираться туда нам несподручно. Кстати, Женя как и в прошлом году, лично подавал участникам воду на пункте питания во время забега.
Эдик Турубанов в свои "сомнительные" 70 лет обогнал меня на последнем круге. Так что, возраст - бегу не помеха))))
Лично для меня в этом году в Славянске стало открытием - купание в соленом озере. Прошлые годы проезжали мимо недооценивая эо место. Оздоровительный эффект, может и не такой как на Мертвом море, но мне понравилось. Надо почаще наведываться туда - рекомендую всем.
Лавра, конечно, без комментариев - красотень!
Кстати, все заметили оптический обман на последней фотке в статье?)))
 
 
0 #8 Красовелло 28.08.2012 21:36
Цитирую IP:
Кстати, все заметили оптический обман на последней фотке в статье?)))

Я сразу заметил, что то не так :-* Кирилл улыбается на фото? Не может быть)
 
 
0 #9 Нарцисс70.3 29.08.2012 16:38
Хороший отчет, мне понравился :-) жаль не смог поехать, много работы :-|
Карась, кстати имя "Евандер" пишется через "а", а не через "е" как в твоем случае.
и я чет никогда не встречал этой цитаты в его автобиографии
 
 
0 #10 Карась 29.08.2012 20:30
Я дивився колись документальний фiльм про Холiфiлда .
Так от вiн саме там казав данну фразу .
 
 
0 #11 Хоттабыч 01.09.2012 23:08
http://rodnik.kh.ua - тут в разделе "фото" тоже фотографии с дистанции (штук 500). Правда там в основном 10-ка на каждом круге... Но 5-ки есть старт как минимум и на кругах что-то нащёлкано (но мало) и старт 500 метров мальчиков вроде есть. В общем смотрите.
 
 
0 #12 Красовелло 02.09.2012 12:11
Цитирую Хоттабыч:
http://rodnik.kh.ua - тут в разделе "фото" тоже фотографии с дистанции (штук 500).

Видели уже. Думали мы о вас не знаем? Вы под нашим присмотром, коллеги ;-)
 
 
0 #13 Хоттабыч 02.09.2012 20:51
:) :) :)
Понял! :) Вопрос снят! :)
Думал мало ли, может дальше новостей не заходили! ;)
 
 
-1 #14 1111 09.09.2012 13:56
Фигня какая-то, лучше бы информировали где можно бегать в городе, например в Харькове, приближенные к дому маршруты, вот где проблема, а тут....
 
 
0 #15 Карась 11.09.2012 09:52
Яка проблема ?
" лутше б " - кому краще ?
шановний 1111 пишемо що вважаэм за потрiбне !
I вам нiчього не виннi !
Ми не iнформ бюро i не лiтописцi пробiгiв .
Та й пишемо статтi для друзiв та однодумцiв .
Якщо ви таким не являэтесь чi це вам не цiкаво так не чiтайте .
На власному сайтi викладуэмо iнфу яка нас цiкавить а не вас .
Розумiэте рiзницю ?
 
 
0 #16 Красовелло 11.09.2012 17:27
Карась, я так думаю, комментарий был адресован не нам а родниковцам 8)
 
 
0 #17 Хоттабыч 17.09.2012 17:33
 
 
0 #18 Хоттабыч 17.09.2012 17:35
Тьфу, вообще забыл зачем зашёл! :)
Фотки с пробега "Бег для всех" у нас на сайте.
http://rodnik.kh.ua/?page_id=139
143 фотки. Кому оригиналы нужны (выложены 1280х1024) - на ящик, или в "обратную связь" на сайте, или ВК пишите. Скину.