первомайський харківська область

Первомайський Харківська область

Этносвято «Олексiівська фортеця – 2012».


logoЗдається нiбито тiльки-но вiдсвяткували 280-ту рiчницю початку будiвництва украiнськоi оборонноi лiнii, а вже рiк промайнув як i не було...

Тодi пiсля першоi "фортецi" cкептики предрiкали, що мовляв, те свято було перше i воно ж останнє. Та на щастя, для тих, хто полюбляє бувати на ярмарках та фестивалях, та спостерiгати справжнi лицарськi двобоi - не так сталося як гадалося. І в середенi липня на терiторii Олексiiвськоi фортецi знову почали стучати молотки, сокири, гирчати мотопiли.

 

1
2

На очах, за старовинними валами, виросло маленьке чарiвне мiстечко. Кожна районна органiзацiя, сiльска рада, деякi мiськi пiдприємства та органiзацii мали свiй фронт роботи. Створивши, таким чином, усiм миром це маленьке диво. Зважаючи на те, що погода стояла досить спекотна, а справа для багатьох дещо незвична - пролито поту та промовлено "мiцних" висловiв на адресу того, хто усе це вигадав було чимало...

Та як би там не було до 28-го липня усе було готово!

4

5

6

7

 

  
В обiдню суботню пору до фортецi, не зважаючи на спеку, почали пiдтягуватись первомайцi та гостi нашого району. І вулицi чарiвного мiстечка почали заповнюватися.

Хтось прийшов подивитися, хтось розважитися, а хтось перехелити чарчину, та скуштувати шашлика. Кожен отримав своє...

8

9

10

11

З ранку на ристалищи розпочалися першi двобоi. Почувши дзвiн мечiв дiвчата подалися на пошуки справжнiх лицарiв, ну i звiсно чогось смачненького...

Смачнонго було вдосталь - вiд холодного пива, до гарячих гавайцiв.

Що ж до справжнiх лицарiв то здобути iх виявилося важче, бо як i належить лицарям вони займалися суто чоловiчими справами - лупцювали один одного на ристалищи. Та пили пиво ховаючись десь у тiньочку. Довелося позувати з лицарськими запчастинами.

12

13

14

15


Не знайшовши принца на бiлому конi дiвчата фотографувалися з хлопцем на синьому велосипедi та тележурналiстами.

16

17

В розпал свята на терiторii фортецi з′явився справжнiй гетьман ( ну майже справжнiй). До того ж не один, а з своєю супругою. Кожен бажаючий мав можливiсть безкоштовно зробити з ними фото на згадку про етносвято "Олексiiвська фортеця 2012".

18

19

20

21

getman

Пiд вечiр вiдбулася урочиста церiмонiя вiкриття. Усi присутнi побачили лiричну постановку по мотивах старовинноi легенди про те як молодого козака Олексiя вiдправили будувати оборонну лiнiю та там вiн i загинув залишивши сумувати свою наречену яка з роспачу перетворившись у бiлу лелеку iсьогоднi прилiтає на фортецю до свого загиблого коханого...

22

23

24

25

Ну а потiм гуляння пiшло далi, хто мiняв гроши на пиво та iжу, а хтось веломашину з карбоновими колесаму на конягу з карбоновими копитами...

26

27

karbon

I як було обiцяно концерт у якому брали участь не тiльки зiрки району та мiста, а й всеукраiнськi - Гайтана, та Танок На Майданi Конго. Спiвали голосно та файно! Завершився перший день свята нiчною дискотекою.

28

29

30

31

tnmk

Наступного дня вiдбулося свято урожаю - "Обжинки". Так би мовити присутнiм нагадали що основою кожного свята є хлiб. Були нагородженi кращi працiвники господарств району, вiдбувся святковий концерт за участю кращих виканавцiв мiста Первомайський, та районного РБК .

32

33

34

35

У недiлю вiдвiдувачiв було значно менше, та тi хто попри нещивну спеку прийшов на свято гадаю не прогадали - лицарi не шкодуючи себе та своi обладунки провели чимало захопливих боiв командами 5 на 5. Приємно вiдзначити, що переможцями цього турнiру стали харкiв′яни з клубу "Шарухань".

36

37

38

39

Декiлька тижднiв тривала пiдготовка свята, а промайнуло воно здається миттєво. В цiлому гадаю вийшло непогано, на жаль не все було досконало, не всi на жаль вмiють вiдпочивати - майже половина прапорiв прикрашавших вали фортецi за нiч були поламанi та вкраденi, деяки прапори зловмисники, мабуть пiд час дєльожки, розiрвали.

Ну i звiсно пiсля свята залишилося чимало бруду та мусору. Скептики кажуть, що вiн залишиться там до наступного свята, якщо наступне колись вiдбудеться (на iхню думку краще б нi, бо ще декiлька таких свят i вали фортецi будуть зруйнованi вщент...)

Що ж, сьогоднi подякувати тим, хто доклав рук до проведення цьогорiчного свята, щоб там не казали а таких свя досi не було i вони, гадаю, потрiбнi.

А що до недолiкiв, не помиляється той, хто нiчого не робить.

Ну а як буде далi - поживемо побачимо...

40


Фотоальбом Панова Евгения с «Алексеевской крепости 2012»

Репортаж с праздника сайта kharkov.comments.ua

Comments:

Последнее обновление 31.07.12 08:16  

Комментарии 

 
0 #1 IP 30.07.2012 22:39
Коля, спасибо за быстрый, подробный и красивый репортаж с праздника. Праздник удался - без вариантов. Лично у меня огромное желание ещё не раз побывать на нём. Жаль что не смог подольше побыть и всё рассмотреть. Много интересного, красивого, вкусного, необычного. Встретил и повидал друзей детства, родственников.
Заценил медовуху козацьку - понравилось)))
Спасибо всем кто готовил праздник, но остался в тени. Со сцены пропиарили только одного человека. Считаю это крайне несправедливо!
 
 
+1 #2 Красовелло 31.07.2012 12:20
Мероприятие отличное. Развивать в дальнейшем обязательно.
Ну а про пиар одного человека, это расчет на дураков. Выскочил за пол года до выборов какой то дядя, зрелища для народа организовывает, артистов возит, надеется что его за это все полюбят. Знакомая песня...
 
 
0 #3 ДУБА 31.07.2012 16:56
ех. всі відкрещувалися від написання статті, а тут опа і вона. ну що ж доведеться свою в особистий архів закинути(((((на один день всого не встиг.
P.S.Гетьман Коля, так тримати. підтримуємо вітчизняного виробника - пишемо рідною....