первомайський харківська область

Первомайський Харківська область

Трейл "Западня" 2024

75 бігунів, 7 пішомандрів та дві собаки. Такий фінальний рахунок учасників шостого трейлу "Западня".
Останні три роки цифра майже однакова. Радіємо, тому що є, бо розуміємо що не до жиру. Протримались, провели, долучили - от і добре.

На масовість будемо чекати після перемоги.

Добре що тривог не має, сирена не гуде - думав під час заходу. А воно просто повітряна тривала в той день двадцять годин! Ще й в вечорі в Харкові знов прильот, два десятки загиблих в Епіцентрі. Йбн русня, коли ви вже поздихаєте всі...
Звичайно, лише мріями справу не зробиш, треба долучатися хто як може. І не молитвою, а працею та копійчиною. Тільки так русоріз буде тривати.

 

Змагання зібрали дев'ять тисяч грн. допомоги ЗСУ. Тисячу закинули на збір корчив, решту перевели як і в тому році Козиреву Євгену. Подяка всім донаторам.



Поки що сама масова дистанція це сім кілометрів. Дитячий трейл з невеликим домішком дорослих учасників. Нелегка, але чудова траса випробує на всю міць. Кінець навчального року, всі на пику форми, тому щільність й час на фініші гідні похвали.



Переможці не дарма рвали легені, бо призів від спонсорів було досхочу.



Але, звісно головні герої, ті хто вирушив на довгу дистанцію. В цьому році астрологи рекомендували більше знаходитись на свіжому повітрі, тому ми трасу трохи подовжили. 24 км здалися гарною відстанню.

О дев'ятій ранку в путь вирушили пішомандри.

Це наше ноу-хау для тих, хто більш ретельно хоче роздивитися краєвиди під час подолання маршруту.
На прямих ногах вони змучені, але живі фінішували через п'ять з копійками годин. Намагався близько не підходити до них в час відновлювання, але наберуся сміливості та десь через тиждень все ж спитаю, як воно було. Скоріше в телефонній розмові.

Розумієте, 24 км це не просто пробіжечка файними стежками. Це випробування не на жарт. Ставимо на цьому акцент постійно.
Такий приклад. Максимка у нас кілька років попадав в призи на дитячих перегонах. А в цьому, вирішив зіграти в довгу. Бо вже вік, та й призи більш вагомі. За фахом він футболіст, але бігає добре.
Кілометра до десятого, біг навіть інколи попереду Віталіка Альохіна (чемп Україні з бігу на 10 км серед молоді)



Потім, якось несподівано для нього (та очікувано для лідерів), трапились невеличкі перешкоди на котрих потонув весь його запал і майже він сам.


А ще, була така чудова гірочка... там всього трохи більше ста метрів. Але, середній уклон за 20%. А самий великий відрізок мав всі 49%



Яка ж краса відкривається з неї! Вбивча.



Так вот, зустрів я Максимку десь на 16 км, ледь живого.

 

Підбадьорив сказавши що залишилось трохи більш ніж половина, але через два км буде пункт реанімації, де фахівці з відновлення вприснуть в нього еліксир бадьорості та покажуть гарний вид з місцевих Гімалаїв. Те що їх треба буде теж підкорити не казав. Бо маю серце.



ps: з Максом бачились через три дні, виглядав огірком. Сказав що ні про що не шкодує і в наступному році суперникам треба боятися. Оце розумію, залізний хлоп.

 


Коли пішов за покликом серця:

Де я, дідько його забирай!?

 

Разом зі мною можете порадіти за моїх учениць котрі у перші у житті вирішили подолати півмарафонську дистанцію і зробили це на ізі. Усім обіймашки.
Після такого фідбека звичайно можна вже і на пенсію йти, але ніт. Для вас маю ще кілька пропозицій від яких не можна відмовитись. Працюємо далі.



Традиційно, в нашій матриці є ще матриця. Дачники змагаються з нашою розміткою. Поки що ми програємо. В цей раз перемога дісталася винахідникам, котрі землею присипали стрілки намальовані фарбою на асфальті. Кого русня сподівається тут перемогти? Диверсантам шансу немає від слова зовсім.

Завжди потрібен запасний план. Якщо дистанція не зайшла, намагаємось задобрить учасника на фініші. Або хоч трохи загладити провину. Так, шукаємо шлях через шлунок. Всі наїлися?



Підсумовуючи. Живіть на повну якщо є можливість. За це і боремось. Не ігноруйте подібні заходи, беріть участь за можливості. Їх і так з гулькін ніс, завтра може і цього не бути. Але віримо в найкраще і перемогу.
Підтримуйте своїх друзів військових та ЗСУ загалом. Це не прохання, це наш обов'язок.
Дякуємо всім хто був з нами.

 

Надія Нюшкова:

Ще не встигли розвіятися приємні спогади про трейл «Попільна», як організатори спортивного дозвілля нашого краю влаштували новий виклик для тих, хто хоче перевірите себе на витривалість. Сьогодні вдало стартував шостий трейл «Западня».
 
З метою залучення ще більшої кількості людей до культури бігу та здорового способу життя, цьогорічний трейл був доповнений новим видом спорту пішомандрінгом. Це дало можливість багатьом на собі відчути всі принади мультиспорту.
 
Для когось участь в даному заході вже стала доброю традицією. Але не думайте, що постійним бігунам сьогодні біглося легко. Організатори заходу потурбувалися про те, щоб додати до трейлу декілька цікавинок. Крім того, сама природа вносить свої корективи: напрямок вітру, рівень води у водоймі, температура повітря. Отже можна сміливо стверджувати, що всі учасники трейлу отримали купу вражень. Що вже казати про тих, хто вперше наважився взяти учать в такому змаганні. Для мене це було дебютне змагання такого масштабу, тому розповісти є про що.
 
По-перше, коли мені було запропоновано взяти участь в такому змаганні, і одразу пробігти 21 кілометр, мене дуже порадувало, що хтось вірить в те, що мені це під силу, але з іншого боку, було дуже страшно, адже я не мала певної підготовки, а до змагань залишалося всього два місяці. Найбільша дистанція, яку мені довелось пробігти протягом тренувань, склала 16 кілометрів. Підбадьорюючи мене, мої рідні казали, що я впораюся, адже там де 16, там вже і до 21 кілометра рукою подати))))).
 
На кануні змагань я могла думати лише про трейл. Моя родина розуміла наскільки це для мене важливо, тому з розумінням ставилася до моєї поведінки.
Вже з перших хвилин старту, ти розумієш, що найважливіші змагання будуть проходити у тебе в голові. Мене постійно бомбардувала думка про те, що я не достатньо підготовлена, тому мене зрозуміють, коли я зійду з дистанції. Це все про жалість до себе. Аргументом продовжувати бігти, було те, що ти розумієш, що не тобі одному так важко підкорювати кілометри. Кожен крок – це важка праця. Ніхто з тих, хто біг попереду мене не здався. І тому справедливо отримують від всіх нас бурхливі оплески!!!
 
 
Не слід думати, що трейл, це лише про «знущання» над собою. Коли ми опинилися на оборонному валі Олексіївської фортеці, ми могли побачити красиве село, яке утопало в зелені дерев. В якому гарному краї ми живемо! А чи часто ми про це замислюємося в нашому повсякденному житті?! І саме в цьому місці я відчула прилив сил рухатися далі. Ці сили мені були дуже потрібні, адже ми прямували вниз до річки Берека, де нас вже чекала тягуча багнюка. І знов гарні краєвиди, але спочатку треба видертися на глиняний пагорб, щоб ними насолодитися.
 
 
Коли за плечима вже добра половина дистанції, а сил вже неабияк бракує, тут починається найстрашніша битва в твоїй голові. Всі ми знаємо, що наш мозок дуже любить економити ресурси. От ми вже уявляємо, як відпочиваємо під деревом. Вже не треба напружувати м’язи. І чим яскравішою стає візуалізація, тим гірше для нас. Женить геть ті думки! Доведіть своєму мозку, що для вас це важливо, не зупиняйтесь і не піддавайтесь спокусі, і тоді ви отримаєте той ресурс, який вам дозволить фінішувати.
 
 
 
Якщо ви маєте намір, вперше пробігти трейл, а вас зупиняє страх десь заблукати, то про це вам точно хвилюватися не потрібно. Розмітка траси ну просто ідеальна! Щоб там заблукати – це ще треба вміти. Все детально прораховано. Відчувалася досвідчена рука, яка кріпила ці мітки. Більш того, волонтери на певних ділянках траси спрямують вас. Також організаторами змагань були передбачені пункти, де ви зможете поповнити свій організм рідиною, а якщо справи ну зовсім кепські, то і кока-коли запропонують.
Пригадую, як я була рада бачити хлопчика, який біг мені на зустріч, на ходу відкриваючи пляшку і протягуючи мені таку необхідну воду. Ну от як тепер не дотягнути до фінішу!)))
 
 
Не знаю як ще можна було краще організувати подібний захід, бо в минулому не мала подібного досвіду, і тому не можу порівнювати. Але тепер можу напевно стверджувати, що маю зразок гарно проведеної роботи, а також непереборне бажання ще не один раз взяти участь в подібному заході!!!
 

Головний спонсор

Партнери

 

Фото альбом

 

Comments:

Последнее обновление 29.05.24 22:06  

Ми в Strava

Наші Партнери