первомайський харківська область

Первомайський Харківська область

Summer Time: Тернопільщина

Тернопільщина може похизуватись безмежною кількістю цікавих місць. При чому не всі з них знаходяться на поверхні землі. Деякі вміло ховаються під землею. Але про все по порядку. Зустрівши світанок в Тернополі і трохи прогулявшись по сплячому місту, відправляємось до Чорткова.

Окрім оригінальної назви, місто ще має стару дерев’яну церкву:

І красивий костел усамому центрі:

 

З гори відкривається чудовий вид на місто. Всі будиночки виглядають  наче іграшкові, з яскравими різнокольоровими дахами:

Окрім того, в Чорткові є ще і замок. Точніше, його руїни. Колись він був надзвичайно красивим та величним. Ентузіасти, приклавши всі зусилля, намагаються зібрати хоч якісь кошти на реконструкцію замку шляхом проведення фестивалів.

 

Вже з Чорткова наш маршрут лежав до підземних природних скарбів Тернопільщини -  печер Млинки. Ці печери були відкриті не так давно, лише в 60-х роках, і ще повністю не досліджені. Знову ж-таки, зусиллями ентузіастів проводяться дослідження печер та екскурсії. Як виявляється, в нашій країні навіть не існує такої професії, як спелеолог. Відповідно, дослідження державою не фінансуються. Тут є спелеоклуб, до лав якого можуть вступити всі охочі.

Печери виявились кращими за будь-який тренажерний зал. Вузькі проходи та великі ущелини дають змогу відчути себе то акробатом, то Вінні-Пухом з мультфільма, який застряг в дверях, коли пішов до кролика в гості (пам’ятаєте цей епізод? Його я згадувала протягом всього маршруту).

Печери вражають своєю красою. Стіни рясно вкриті дрібними кришталиками, до яких не можна доторкатись, бо вони відмирають. І вся ця краса створена її величністю Природою. Трохи фото з просторів інтернету, так як зробити хоч пару світлин так і не вдалося, хоч фотоапарат пройшов з нами весь маршрут від початку до кінця. Та фото не передають всієї краси, це потрібно побачити і відчути самому.

 

Потренувавши м’язи в печерах, шлях лежав до ще одного цікавого містечка Заліщики. Цікаве воно тим, що саме тут річка огибає місто, утворюючи півострів.

Одночасно душа радіє від такої краси та засмучується від величезної кількості сміття. Берег річки повністю перетворився на справжнісінький смітник. Одразу видно, що це місце користується популярністю серед туристів.

Заночувавши біля річки і зустрівши лисичку біля палатки, далі шлях лежав до іншої області і до інших місць. Але про це потім … 

Comments:

 

Комментарии 

 
0 #1 neri 17.09.2015 20:02
Яка краса! Чудові панорами. Ой, мабудь, буде далі ще цікавіше?!