первомайский харьковская область

Первомайский Харьковская область

Календарь событий help
События на год Просмотр по месяцам События на неделю Посмотреть сегодняшние Поиск Перейти к месяцу
Велотур по крепостям
Суббота, 27 Июль 2019, 10:00
от  Данный адрес e-mail защищен от спам-ботов, Вам необходимо включить Javascript для его просмотра. Хиты : 203
altЙуххуууу...! Ми знов готуємо для вас феєричну подорож по фортецям Української оборонної лінії.  Цього разу на довгій дистанції вас чекає зовсім інший маршрут! Ми відвідаємо шість з сімнадцяти фортець, що розташовані на шляху між містамі Первомайський та Красноград на Харківщині. А саме: Олексіївська, Ефремівська, Парасковійська, Орловська, Іванівська та Белевська фортеці. Тож готуйте ваших коней та приєднуйтесть до команди двоколісних мандрівників. Подробиці у статті.

1. Загальна частина
Основні завдання велотуру  «TourDeFort»– розвиток туризму на Харківщіні, популяризація здорового способу життя, активного відпочинку та екологічно чистого виду транспорту.
Велотур відбувається в один день. Складається з двох дистанцій на вибір.

Маршрут L ~ 30 км, покриття асфальт/грунт.

Маршрут XXL ~100 км, покриття – грунт/ поганий асфальт.

Учасники повинні забезпечити себе необхідним для подолання дистанції спорядженням (велосипед, шолом, мінімальний ремонтний набір).

2. Місце та строки проведення

Старт велотуру, спільний для обох дистанцій– 27 липня 2019, м. Первомайський, Харківська обл.

Фініш велотуру – дистанція L –  27 липня 2019, м. Первомайський, Харківська обл.

Фініш велотуру – дистанція XXL –  27 липня 2019, м. Красноград, Харківська обл.

Учасникам пропонується всього два варіанти маршрутів. Короткий – тур L (для широкого кола учасників) та довгий – тур XXL (для досвідчених та підготовлених). Кожен має обрати щось своє.
 
Докладніше про маршрути нижче.
 
Тур L – близько 40 км, радіальний, старт та фініш у місті Первомайський. Ідеальний для всієї сім'ї. Олексіївська фортеця, село Олексіївка, Берецьке водосховище, село Сиваш – вотчина поміщиків Лихачових, автентична будівля парового млину. Формат покриття – асфальт, ґрунт.
 
Участь на дистанції L безкоштовна для всіх бажаючих за умови попередньої реєстрації (посилання на форму реєстрації нижче).
 
Тур ХXL – найцікавіший маршрут для підготовлених байкерів – більш ніж 80 км., передбачає огляд Олексіївської, Ефремівської, Парасковійської, Орловської, Іванівської та Белевської фортець. Рух долинами річок Берестова та Берестовенька нові крайовиди та пригоди. Кінцева зупинка – Белевська фортеця у місті Красноград. Формат покриття – ґрунт, асфальт.
 
 
Участь на дистанції XXL передбачає сплату стартового внеску 200 грн (у вартість входить вода, перекуси на дистанції, сувеніри учасникам, машина супроводу групи та підтримка маршалами на дистанції).
 
 
Старт обох маршрутів 27 липня 2019 року о 10.00 ранку в місті Первомайський Харківської області.
 
Місце видачи стартових пакетів та старту –  майданчик біля спорткомплексу "Ангар" м. Первомайський.
 
Для всіх учасників реєстрація обов'язкова. Реєстрація дає організаторам можливість мати інформацію щодо кількості учасників та своєчасно сформувати для них стартові пакети. Зареєстровані учасники отримують стартовий пакет, до якого входять інформаційні матеріали, сувенірна продукція, пляшка води та пакетик швидкорозчинної каші від спонсорів (посилання на форму реєстрації нижче).
 
Діти до 18 років беруть участь за умови супроводу дорослими.
Відповідальність за безпеку дітей на заході несуть батьки.
 
Для успішного проходження дистанції вам знадобиться: власне бажання, підкріплене мінімальною фізичною підготовкою, справний велосипед, запас води, головний убір від сонця. Бажано, наявність велошолому, велоаптечки.
 
У будь-якому разі ваша безпека – це, насамперед, ваша відповідальність. Тому віднесіться до підготовки сумлінно.
 
 
Проізд до місця старту можливий електропоїздами Південної залізниці до станції Лихачове, як від станції Харків - Південний вокзал, так і станції Лозова або власним транспортом.
Виїзд з місця фінішу м. Красноград можливий також електропоіздами до станції Харків - Південний, або станції Мерефа з подальшою пересадкою до станцій Лихачове, Лозова.
 
Усі учасники можуть замовити унікальну пам'ятну футболку із логотипом велотуру. Для цього у формі реєстрації слід обрати необхідну опцію. Вартість футболки – 250 грн.
 
 
Відповіді на поширені запитання:
 
1. Велосипедів напрокат не надаємо. Кожен учасник велотуру має знайти велосипед самостійно.
 
2. На кожному маршруті будуть працювати два маршали, які здійснюватимуть супровід груп по дистанції та забезпечуватимуть необхідний швидкісний режим, зручний для більшості учасників.
 
3. Кожен учасник має дотримуватись швидкісного режиму групи, якщо бажає розраховувати на підтримку та супровід маршалами.
 
4. Кожному учаснику потрібно мати при собі пляшку, щоб мати можливість поповнювати запаси води з криниць та джерел, які будуть зустрічатись на шляху.
 
5. Учасники будуть мати можливість зупинятись для огляду історичних пам'яток та перекусів.
 
6. Наявність необхідного запасу продуктів для підтримки сил на дистанції – це особистий обов'язок кожного учасника велотуру.
 
7. Незважаючи на те, що маршали будуть мати мінімальний набір для ремонту велосипедів, кожен учасник велотуру несе відповідальність за технічний стан власного велосипеду та має бути готовим до подолання несподіванок та несправностей у дорозі.
Контакты : 096 44 830 22

Назад